21:50 / 09.09.2019.

Autor: Hina

Dodijeljene potpore za konkurentnost i učinkovitost primjenom IKT-a

-

-

Foto: - / -

Ministarstvo gospodarstva u ponedjeljak je dodijelilo potpore ukupne vrijednosti 363 milijuna kuna.
Ministarstvo gospodarstva u ponedjeljak je dodijelilo potpore ukupne vrijednosti 363 milijuna kuna, u sklopu poziva Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)-2.

U drugoj fazi toga poziva sredstva je dobilo 1018 pozitivno ocijenjenih projekata hrvatskih poduzetnika.

Imali smo gotovo 1300 aplikacija, gotovo 1100 ćemo zaključiti ugovorima uz iznos potpore koja će iznositi od 80 tisuća do milijun kuna, rekao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Podsjetio je da je prvotno za program, koji su mediji zbog načina dolaska do potpora nazvali najbrži prst, alokacija iznosila 53 milijuna kuna, a naknadno je taj iznos zbog interesa poduzetnika povećan na 200 milijuna kuna.

Zahvaljujući dobroj međuresornoj suradnji i koordinaciji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije sredstva su povećana te je za poduzetnike osigurano dodatnih 163 milijuna kuna.

Tako je ukupni iznos potpora spomenutih 363 milijuna kuna.

Horvat je zahvalio ministru regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marku Paviću na brzoj reakciji i osiguranju dodatnih sredstava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!