16:57 / 17.12.2020.

Autor: Ana Barišin/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Domaći proizvođači češnjaka uspjeli prodati cijeli ovogodišnji urod

-

-

Foto: - / -

Uz svu pruženu brigu i uvjete pri uzgoju ovoga prirodnoga baranjskog antibiotika, kineski ga još neko vrijeme neće moći skinuti s trona.
Proizvođači češnjaka u Baranji uspjeli su prodati cijeli svoj ovogodišnji urod. Tako je i Pavle Škulac prodao sav češnjak koji je posadio na svom OPG-u.

Prije pet godina Škulac je vadio plodove iz maloga vrta, a danas na jednom hektaru zemlje ubire četiri tone češnjaka. Uz očevu i supruginu pomoć, bilo bi mu lakše kada bi imao i dodatni par ruku, no uspjeh je svejedno tu. Kaže da je odlučio i sam ispitati kvalitetu svog domaćeg češnjaka u usporedbi s kupljenim jer je potražnja sve veća.

- Želim vidjeti koji duže traje, iako već otprilike znam. Ove godine zasadio sam 200 kilograma i on će mi biti najzastupljeniji. Došao sam na ideju zašto ne bih ja imao svoj češnjak, rekao je Pavle.

Baranjskom češnjaku i dalje je konkurencija kineski, ali iskustvo ipak prepoznaje kvalitetu. Sredinom ljeta češnjak se vadi iz zemlje, zatim se kupi s njive i suši. Obitelj Škulac najavljuje da će nastojati proširiti svoju proizvodnju, a recept za uspjeh već imaju. Najvažnije je ono što potječe od nas samih, a to je sloga i ljubav, voljeti ono što radiš, ističe Pavle.

Uz svu pruženu brigu i uvjete pri uzgoju ovoga prirodnog baranjskog antibiotika, kineski ga još neko vrijeme neće moći skinuti s trona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!