Dron u zraku, fotoaparat u ruci, posao u koronakrizi

15:55 / 15.12.2020.

Autor: Ana Barišin/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Mladi kreativci iz Belišća pravi su primjer kako se hrabrost i vrijedan rad i u neizvjesnim vremenima isplate.
Mladi belišćanski poduzetnici odlučili su se u ovom novom vremenu pokrenuti tvrtku koja se bavi pružanjem usluga marketinške fotografije, videosnimanja i vođenja društvenih mreža. Realizaciju poslovne ideje potmogao je i Poduzetnički inkubator Polet Belišće.

Dok je dron u zraku i fotoaparat u ruci, za ove mlade ljude posla će uvijek biti. Recept za realizaciju poslovne ideje u vrijeme koronakrize je dosta hrabrosti i dovoljno kreativnosti. 

- Aplicirali smo se za poticaje preko HZZ-a i dobili smo poticaje što nam je dosta olakšalo kao je li ovaj ured nakon toga što smo uspjeli realizirati u dogovoru s Gradom Belišćem i tada smo zapravo krenuli u posao, rekao je Bojan Stanković, osnivač startup tvrtke.

Zamisao je nastala još prije dvije godine kada je Bojan živio u Finskoj. Početkom rujna dogodio se preokret i preseljenje u Hrvatsku.

- To mi je bio već dugi san, nekako da sam zaposlim sebe i ovaj otvorim sam svoju firmu, kaže Mario Milosavljević, osnivač startup tvrtke.

Iako su svi imali stalno zaposlenje, dali su otkaz i pokrenuli vlastiti posao. Klijente nalaze i izvan hrvatskih granica preko društvenih mreža.

- Jedan dan slikamo negdje na terenu, drugi dan slikamo na primjer ovdje ili u studiju doma, treći dan cijeli dan provedemo editirajući a četvrti dan na primjer provedemo na društvenim mrežama zapravo kreirajući opise, heštegove i istraživanje tržišta, rekla je Jona Tonković, osnivačica obrta.

Vjetar u leđa mladim poduzetnicima je i Poduzetnički inkubator Polet Belišće koji im pruža niz pogodnosti.

- Subvencionirani zakup poslovnih prostora, znači besplatna električna  energija koju dobivamo putem naše solarne elektrane, znači besplatni troškovi grijanja,sva poduzetnička infrastruktura im je na raspolaganju te savjetodavne usluge, rekla je Karolina Štefan Bugarinović, direktorica Poduzetničkog inkubatora Polet, Belišće.

Imaju poruku za poduzetnike koji još uvijek dvoje oko ostvarivanja svog poslovnog sna.

- Dakle razmišljati o tome da se svijet digitalizira, sve više da , da sve više poslovanja treba prilagođavati tim stvarima i ako se to dobro napravi, mislim da nema straha, dodaje Stanković.

Ovi mladi kreativci pravi su primjer kako se hrabrost i vrijedan rad i u neizvjesnim vremenima isplate.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!