Drugi natječaj za preradu drva i proizvodnju namještaja vrijedan 2,1 mil. eura

10.08.2023.

16:15

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je drugi javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja za 2023., vrijedan 2,1 mil. eura.

Dodjeljivat će se bespovratna namjenska sredstva potpora male vrijednosti za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja, proizvodno-poslovni objekt, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju i promotivne aktivnosti.


Intenzitet potpore je 70 posto od ukupno prihvatljivog troška.


Najviši iznos po korisniku je sto tisuća eura za ulaganje u proizvodnu tehnologiju i postrojenja te proizvodno-poslovni objekt, za ulaganje u informacijsku i komunikacijsku tehnologiju 30.000 eura te 50.000 eura za promotivne aktivnosti.


Gornja granica potpore male vrijednosti koja se dodjeljuje jednom poduzetniku ne smije prelaziti 200.000 eura u tekućoj te tijekom prethodne dvije fiskalne godine.


Rok za podnošenje prijave počinje teći 21. kolovoza u 10 sati i traje do 4. rujna u 10 sati, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!