16:28 / 30.01.2018.

Autor: HRT

Dubrovački hoteli u potrazi za sezonskim radnicima

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / -

Oko 60 posto sezonskih radnika zaposlenih lani vratilo se i radit će i ovu godinu. Za ostalih 40 posto hoteli Valamar s Danom otvorenih vrata krenuli su u potragu.
Dok su proračunske plaće sigurne, radnici u turizmu svoju plaću moraju zaraditi. Tih radnika, kako je pokazala prošla rekordna turistička sezona - kronično nedostaje. U potrazi za sezoncima hoteli Valamar u Dubrovniku organizirali su Dan otvorenih vrata.

Sudeći prema odazivu, malo je zainteresiranih. Oko 60 posto sezonaca zaposlenih lani vratilo se i radit će i ovu godinu. Za ostalih 40 posto s Danom otvorenih vrata kreću u potragu. Interes je na razini prošlogodišnjega. Iako Valamar Riviera nudi sezoncima dobre uvjete za rad i priliku za razvoj karijere - teško je dobiti radnike. Najtraženiji su radnici u odjelima domaćinstva, recepcije i restorana te hortikulture i održavanju plaža.
Valamar je tvrtka koja ima najveći broj stalnih sezonaca. Tom mjerom osiguravaju sezoncima primanja svih 12 mjeseci, a sebi, povratno, najveći broj sigurnih radnika u sezoni. Svima koji dolaze izvan Dubrovnika osiguravaju smještaj i  prehranu. Samo tako moguće je dobiti potreban broj sezonaca, iako ih je iz godine u godinu sve teže pronaći.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!