Dubrovnik - najbolje kulturno odredište za 2019.

14.12.2018.

11:56

Autor: HRT

default error photo
Popis hrvatskih odredišta koje američki turisti najradije biraju predvodi Dubrovnik. On bilježi više od 140.000 dolazaka i oko 410.000 noćenja američkih turista godišnje.
Brojni čitatelji i korisnici popularne američke turističke platforme AFAR proglasili su hrvatski turistički biser Dubrovnik najboljim kulturnim odredištem za 2019. Riječ je o priznanju koje ta organizacija dodjeljuje u sklopu kategorije destinacija, a upravo je Dubrovnik dobio najviše glasova američkih ljubitelja putovanja.

'Ova nagrada na samom kraju turističke godine dodatna je potvrda popularnosti Dubrovnika, ali i Hrvatske u cjelini na nama iznimno važnom i velikom američkom tržištu. Iskrene čestitke upućujem svim dubrovačkim turističkim djelatnicima i građanima ovoga grada, koji je mnogim turistima glavni motiv dolaska u našu zemlju', izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić. Dodao je kako će se iduće godine intenzivno raditi na realizaciji svih potencijala koje naša zemlja ima na američkom tržištu, zbog čega 2019. HTZ otvara ured u Los Angelesu.

'Kulturno-povijesna baština, odlična turistička infrastruktura i visokokvalitetna usluga čine Dubrovnik i u turističkom smislu gradom za sva godišnja doba. Posebnu važnost u ukupnoj ponudi zauzima ona kulturna: od same važnosti grada koji sljedeće godine obilježava 40 godina zaštite UNESCO-a do brojnih festivala, koncerata i ostalih kulturnih manifestacija koje naši gosti rado posjećuju. Time je AFAR-ovo priznanje za najbolju kulturnu destinaciju potvrda kvalitete i odlično izbalansirane kulturne ponude, i za domaće i za strane posjetitelje', komentirala je i Romana Vlašić, direktorica TZ-a grada Dubrovnika.

'Kao jedno od najpoželjnijih mjesta u Europi, Dubrovnik brojne američke turiste osvaja kombinacijom povijesti, kulture, prirodnih ljepota, gastronomije i blage mediteranske klime', rekla je direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin. Poručila je da ovo AFAR-ovo priznanje dodatno potvrđuje popularnost naše zemlje na američkom tržištu, ali i to da su promidžbene aktivnosti i brojni projekti znatno pridonijeli popularnosti i vidljivosti hrvatskih odredišta.

Dodajmo kako je u Hrvatskoj od siječnja do kraja studenog ove godine s tržišta SAD-a ostvareno oko 580.000 dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje lani rast od 23% u dolascima i 18% u noćenjima.

Popis hrvatskih mjesta koje američki turisti najradije biraju predvodi Dubrovnik u kojem su ostvarili više od 140.000 dolazaka i oko 410.000 noćenja godišnje.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!