16:44 / 19.03.2018.

Autor: B.S./HRT

Dubrovnik - pripreme za turističku sezonu u punom jeku

-

-

Foto: - / -

Dubrovnik se priprema za sezonu, kvaliteta turističke usluge podiže se na svim razinama.
Dubrovnik se priprema za sezonu, kvaliteta turističke usluge podiže se na svim razinama. Uz obnovu hotela, gradska uprava pokreće projekt "Poštujte grad", koji bi dugoročno trebao riješiti brojne probleme s kojima se Dubrovnik susreće.

U Hotelu Hilton Imperial Dubrovnik radi se punom parom, riječ je o prvoj obnovi od otvorenja 2005. godine. Uz sobe, bar u predvorju hotela te recepciju preuređen je i tzv. VIP salon, s obzirom na sve veći broj gostiju koji koriste tu posebnu vrste usluge. "Novi dizajn poštuje povijesnu ulogu našeg hotela, ali isto tako prati najnovije svjetske trendove koje naši gosti očekuju", objašnjava Doris Mišić, operativna direktorica Hotela Hilton Imperial Dubrovnik.

luksuzni hotel s pogledom na povijesnu jezgru otvoren je tijekom cijele godine pa nema problema s nedostatkom radne snage, no da bi zadržao poziciju na tržištu treba konstantno ulagati u podizanje kvalitete usluge. Mišić kaže kako su ključ njihova uspjeha zaposlenici hotela, koji su uglavnom stalno zaposleni. "Imamo znači stalne djelatnike hotela kojima omogućujemo stručno usavršavanje tijekom cijele godine, kako interno tako i globalno unutar Hilton korporacije", otkriva.

Prve goste, a najčešće ovdje odsjedaju Britanci i Amerikanci, primit će sredinom travnja. Najave za 2018. su odlične, mogla bi to biti još jedna rekordna turistička sezona. No umjesto zbrajanja rezultata, aktualna gradska uprava opredijelila se za održivi razvoj te pokreće  projekt "Poštujte grad". Jelka Tepšić, zamjenica dubrovačkoga gradonačelnika kaže kako su pokrenuli niz aktivnosti koje će značiti rasterećenje stare gradske jezgre i grada u cijelosti, ali i poboljšanje turističke usluge, odnosno ponude za posjetitelje.

Tepšić naglašava da je jednako važan i bolji ugođaj i osjećaj življenja u gradu Dubrovniku, jer Dubrovnik ne smije postati žrtva svog vlastitog uspjeha.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!