16:27 / 10.04.2020.

Autor: Blanka Uzelac/Regionalni dnevnik/IMS/M.M./HRT

Dugački redovi pred ribarnicama

-

-

Foto: - / -

Dugački redovi i ograde pri ulasku u tržnicu ljutili su mnoge građane, ali ipak su strpljivo čekali.
Dugački redovi tijekom cijelog dana na tržnicama i u trgovinama koje rade. Uz posebne uvjete i nadzor zaštitara i pripadnika civilne zaštite, građani su strpljivo, ponegdje i u redovima koji su se protezali stotinama metara, čekali kako bi se opskrbili za uskrsne blagdane. Danas, na Veliki petak, najtraženija bila je riba.

Na zagrebačkom Dolcu red se jutros već prije 8 sati protezao sve do Trga bana Jelačića. U inače najbogatijoj gradskoj ribarnici malo skromnija ponuda, ali i manje izbirljivi kupci jer, kažu, zadovoljni su što uopće mogu kupiti svježu ribu.

U nabavu za uskrsne blagdane Osječani su se požurili na glavnu tržnicu. Čini se da su nove uvjete prihvatili i prodavači i kupci.

Pusta je splitska peškarija, Šibenčani zadovoljni ponudom, ali i ponašanjem sugrađana, a Riječani su se pokušavali snaći u labirintu od željeznih ograda na tržnici.

Na pulskoj tržnici danas su, za razliku od jučer, postavili plastične folije na prodajne štandove. Iako je ponuda dobra, ove godine uskrsna košarica skromnija nego prije.

A veliko srce pokazali su triljske kuharice i volonteri Crvenog križa. Onim najpotrebitijima dostavili su besplatne porcije bakalara i sirnice.Na riječkoj tržnici najveća gužva pred ribarnicom. Ponuda nije bila bogata jer traje lovostaj plave ribe. Ipak, građani su i takvom ponudom bili zadovoljni, ali ne i organizacijom prolaska kroz tržnicu.

Dugački redovi i ograde pri ulasku u tržnicu ljutili su mnoge građane, ali ipak su strpljivo čekali.

Kupci se nisu žalili na ponudu, no izbor nije bio baš velik.

- Ponuda je osrednja, nema previše ribe jer je lovostaj plave ribe. U manjim količinama. Kupaca ima, držimo ih pod kontrolom znači držimo 30 kupaca u svakom segmentu jer je tržnica podijeljena u dva segmenta. Vidite i sami, ponuda voća i povrća je na nekoj srednjoj razini, ali inače je u globalu, čovjek koji dođe moći će naći potrebno za svoje kućanstvo, rekao je Hrvoje Karabajić, rukovoditelj službe Tržnica Rijeka.

Iako ovako Uskrs nikad nismo dočekivali, tradiciju će ipak svatko na svoj način nastojati održati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!