13:02 / 14.11.2019.

Autor: HRT

Đuro Đaković grupi ponovno blokirani računi

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Blokada se dogodila nakon što je krajem prošlog tjedna račun deblokiran i isplaćena zaostala plaća radnicima.
Grupi "Đuro Đaković" iz Slavonskoga Broda ponovno su blokirani računi nakon što je u ponedjeljak radnicima isplaćena rujanska plaća, a već sutra rok je za isplatu sljedeće. U međuvremenu se traži izvor financiranja ugovorene proizvodnje, ali i strateški partneri - spominje se i suradnja s vladom SAD-a. Zanimanje američkih  ulagača potvrdio je u Slavonskom Brodu i veleposlanik te zemlje.

- Znate da nastojimo surađivati s Đurom Đakovićem. Postoji mogućnost dovođenja nekih dodatnih poslova. Mislim da su američke tvrtke zanteresirane za investiranje, ali ne znam dokle su stigli ti razgovori. Tvrtku sam posjetio i prije. To je vrlo zanimljiva prilika za ulaganje, istaknuo je američki veleposlanik u Hrvatskoj, Robert Kohorst.

Radnici Đure Đakovića dobili plaću za rujan

Blokada se dogodila nakon što je krajem prošlog tjedna račun deblokiran i isplaćena zaostala plaća radnicima. Račun tvrtke bio je blokiran i u razdoblju od 30. listopada do 8. studenoga.

Od utorka, 12. studenoga, svi radnici Đuro Đaković grupe nastavili su sa svojim redovitim radnim obvezama, nakon što su u ponedjeljak i posljednjoj skupini od 50-ak radnika plaće sjele na tekuće račune. Štrajk u Đuro Đaković grupi trajao je ukupno 24 dana.

Predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe Marko Bogdanović 30. listopada podnio je ostavku. U obraloženju je naveo da je grupacija u nezavidnoj situaciji zbog dva ključna problema - nemogućnosti financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!