14:18 / 20.11.2018.

Autor: M.M./Hina

Dvomilijunti putnik Croatia Airlinesa u 2018. godini

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Croatia Airlinesu ističu da su od početka godine do danas ostvarili rast putničkog prometa od tri posto, a u tom je razdoblju prevezao oko 52.000 putnika više nego u istom razdoblju lani.
Croatia Airlines danas je dočekao dvomilijuntog putnika u ovoj godini i to 16 dana ranije nego lani, kad je prvi put u svojoj povijesti prevezao više od dva milijuna putnika tijekom jedne godine, priopćilo je Croatia Airlines.

Ovogodišnja jubilarna putnica Olinka Gašparović, doputovala je iz Münchena u Split. Nju su na svečanosti u Splitu nagradili Croatia Airlines i Zračna luka Split.

"Dvomilijunti putnik ove je godine zabilježen 16 dana prije nego u 2017. godini, kada smo prvi put u povijesti tvrtke prevezli više od dva milijuna putnika tijekom jedne godine. U 2018. godini u našim se zrakoplovima ukupno očekuje više od 2,2 milijuna putnika, odnosno najveći broj putnika na godišnjoj razini od početka komercijalnog letenja 1991. godine", rekao je direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka.

U Croatia Airlinesu ističu da je od početka godine do danas Croatia Airlines ostvario rast putničkog prometa od tri posto, a u tom je razdoblju prevezao oko 52 tisuće putnika više nego u istom razdoblju lani.

Flotu hrvatskoga nacionalnog prijevoznika čini 12 zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala) i šest zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!