21:52 / 07.02.2018.

Autor: HRT

Dvomjesečni mir u Croatia Airlinesu

-

-

Foto: - / -

Za to vrijeme Sindikati Croatia Airlinesa očekuju da se izabere uprava u punom mandatu kako bi se mogli nastaviti pregovori o novom kolektivnom ugovoru.
Sindikati Croatia Airlinesa koji su danas bili na razgovoru s ministrom prometa Olegom Butkovićem sljedeća dva mjeseca neće poduzimati sindikalne akcije. Za to vrijeme očekuju da se izabere uprava u punom mandatu kako bi se mogli nastaviti pregovori o novom kolektivnom ugovoru.

Želimo pregovarati s Upravom koja ima puni mandat, koja mora biti odgovorna da je samostalna u donešenju odluka. Ne želimo više političko kadroviranje ako je to ikako moguće u državnoj firmi Croatia Airlines koja je od posebnog strateške važnosti. Želimo da uprava bude zrakoplovno pismena i da bude menadžerski orjentirana, rekao je Tomislav Kiš, član pregovaračkog odbora sindikata u Croatia Airlinesu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!