Eco zeleni hoteli - novi brend u obiteljskom i malom hotelijerstvu

17:10 / 18.05.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je u Splitu otvorila konferenciju "Zelena i digitalna transformacija obiteljskih i malih hotela", u organizaciji Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela, na kojoj je predstavljen novi brend u obiteljskom i malom hotelijerstvu Eco zeleni hoteli, priopćeno je iz Ministarstva. 

- Današnji turisti spremni su mijenjati navike u skladu s konceptom održivog turizma, što predstavlja dodatan poticaj Hrvatskoj za odmicanje od masovnosti i sezonalnosti te usmjeravanje prema održivosti i kvaliteti u čemu mali i obiteljski hoteli imaju vrlo važnu ulogu, poručila je Brnjac.

Pozdravila je inicijativu uvođenja novog brenda "Eco zeleni hoteli", ocijenivši da ga je Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela pripremila u najbolje vrijeme, kada se gosti nakon dvije godine fokusa na zdravstvenu sigurnost usmjeravaju na užitak u prirodi, hrani i druženju.

Ministrica je poručila da je značaj obiteljskih i malih hotela prepoznat i kroz novu Strategiju razvoja održivog turizma do 2030. i ulaganja u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kroz koji je cilj što više sredstava, od ukupno 2,2 milijarde kuna namijenjenih turizmu, usmjeriti upravo poduzetnicima.

Kako se navodi u priopćenju, 60 posto iznosa odnosno ukupno 1,2 milijarde kuna namijenjeno je izravno ulaganjima u privatni sektor, a od toga hotelima 720 milijuna kuna za ulaganje u smještajne kapacitete, uključujući i prateće sadržaje - barove, restorane, zabavne parkove, kongresne dvorane - sve one sadržaje koje će Hrvatsku uistinu transformirati u cjelogodišnju destinaciju.

- Ministrica Brnjac naglasila je i kako će fokus svih strateških aktivnosti biti na zelenoj i digitalnoj tranziciji, društvenoj odgovornosti turizma, edukaciji i turizmu dostupnom svima o čemu je razgovarala i s predstavnicima obiteljskih i malih hotela iz Splita, navodi se u priopćenju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!