13:01 / 01.12.2020.

Autor: I.Z./Hina

EK odobrio državnu potporu Croatiji Airlines

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska vlada je sredinom prošlog mjeseca odobrila državnu potporu domaćem avioprijevozniku za naknadu štete nastale u razdoblju od 11. ožujka do 30. lipnja ove godine, u iznosu od 88,5 milijuna kuna.
Europska komisija danas je odobrila državnu potporu Croatia Airlinesu od 88,5 milijuna kuna (11,7 milijuna eura), za naknadu štete uzrokovane pandemijom bolesti Covid 19.

-
Komisija je utvrdila da je državna potpora od 11,7 milijuna eura avioprijevozniku u državnom vlasništvu Croatia Airlines u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama, objavila je Komisija.

Hrvatska vlada je sredinom prošlog mjeseca odobrila državnu potporu domaćem avioprijevozniku za naknadu štete nastale u razdoblju od 11. ožujka do 30. lipnja ove godine, u iznosu od 88,5 milijuna kuna. Novac za potporu osiguran je u rebalansu proračuna. Komisija dodaje da je utvrdila kako je ova mjera izravno povezana s pandemijom koronavirusa.

Neovisna revizorska tvrtka provjerit će da pomoć ne prelazi iznos štete koju je tvrtka pretrpjela u razdoblju između ožujka i lipnja 2020. godine, a sve što bi eventualno premašilo iznos pretrpljene štete moralo bi biti vraćeno u proračun, navodi Komisija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!