11:54 / 23.12.2019.

Autor: V.K./Hina

Emisiju o Hrvatskoj na Božić će pratiti oko 3 milijuna njemačkih gledatelja

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Njemačka nacionalna televizija ZDF u udarnom će terminu na Božić prikazati jednosatnu putopisnu emisiju "Horst Lichter traži sreću - Motorom kroz Hrvatsku".
Njemačka nacionalna televizija ZDF u udarnom će terminu na Božić prikazati jednosatnu putopisnu emisiju "Horst Lichter traži sreću - Motorom kroz Hrvatsku", a procjenjuje se da će tu emisiju pratiti oko tri milijuna gledatelja, izvijestili su danas iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Emisija prati poznatog njemačkog kuhara i TV voditelja Horsta Lichtera koji zajedno s poznatim njemačkim glumcem Henningom Baumom na motociklu putuje hrvatskom obalom u potrazi za srećom. Procjenjuje se da će pustolovine tog popularnog njemačkog dvojca 25. prosinca pratiti oko tri milijuna gledatelja, stoji u priopćenju.

- Putopisne emisije u sklopu kojih poznati pojedinci otkrivaju turističke destinacije učinkovit su alat u promociji jer gledatlji svjedoče stvarnim iskustvima glavnih junaka kojima vjeruju. Siguran sam da će emitiranje ove emisije rezultirati sjajnim reakcijama na nama iznimno važnom njemačkom tržištu s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili gotovo tri milijuna dolazaka, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od četiri posto, ističe u priopćenju direktor HTZ-a Kristjan Staničić

Tijekom snimanja emisije Lichter i Baum posjetili su cijelu hrvatsku obalu, od Istre preko Zadra i Splita do Dubrovnika, a osim prekrasnih krajolika i prirode koju su otkrili na tom putu, susreli su i razne zanimljive osobe, poput tragača tartufa u Istri ili glazbenika na otoku Pagu. Cijelo njihovo putovanje motivirano je potragom za osobnom srećom, točnije traženjem odgovora na pitanja kako se sreća može pronaći, ali i izgubiti.

- Zbog velike popularnosti samog glavnog lika Horsta Lichtera i udarnog termina, očekuje se da će gledateljstvo biti višemilijunsko te samim time dati dodatan vjetar u leđa pozitivnom imidžu Hrvatske na tržištu Njemačke, izjavio je direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio.

Iz HTZ-a napominju da će se, nakon premijernog prikazivanja, emisija reprizno emitirati, a bit će dostupna i na medijatekama te ostalim on-line kanalima.

- Gledatelji će kroz emisiju imati priliku upoznati Henninga u bitno drugačijem izdanju od onoga iz njegovih akcijskih filmova, a Horst će svojim pričama pridonijeti stvaranju uzbudljive i emotivne atmosfere. Inače, Horst Lichter vrlo je popularan bivši kuhar koji je, nakon dva pretrpljena srčana udara u kasnim dvadesetima, odlučio iz temelja promijeniti život i postao TV voditelj. Gledatelje osvaja iznimnom simpatičnošću te svojim zaštitnim znakom, zanimljivim brkovima. Osim emisije koju je u lipnju snimio u Hrvatskoj, za našu zemlju posebno ga veže supruga Hrvatica, navode iz HTZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!