Ericsson Nikola Tesla potpisao nove ugovore vrijedne 3,1 milijun eura

01.06.2023.

10:15

Autor: Hina/HRT/A.S.

Zgrada Ericsson Nikola Tesla

Zgrada Ericsson Nikola Tesla

Foto: Izvor: / Ericsson Nikola Tesla

Ericsson Nikola Tesla potpisao je niz novih ugovora u segmentu digitalne transformacije društva te u području proširenja i modernizacije komunikacijskih rješenja za poslovne korisnike, u ukupnom iznosu od 3,1 milijun eura, priopćili su iz te kompanije.

U priopćenju tako navode da je s Ministarstvom turizma i sporta ugovorena suradnja u okviru projekta "Hrvatski digitalni turizam eTurizam".

Razvojem i stavljanjem u funkciju mobilnih aplikacija te središnjeg portala, javnom sektoru omogućit će se tako učinkovitije planiranje, provođenje i praćenje turističkih politika, dok će se ostalim dionicima osigurati brže, kvalitetnije i jednostavnije poslovanje, kažu iz Ericssona Nikole Tesle. 

Modernizacija Informacijskog sustava

Ujedno, ističu da se nastavlja i rad na modernizaciji Informacijskog sustava katastra i zemljišnih knjiga, pa su s Ministarstvom pravosuđa i uprave RH te Državnom geodetskom upravom potpisani ugovori vezani uz nadogradnju, održavanje i nove izmjere.

S Ministarstvom uprave i pravosuđa ugovorena je i nadogradnja te održavanje Jedinstvenog informacijskog sustava za nadzor nad provedbom Zakona o općem upravnom postupku, te nadogradnja i održavanje sustava upravljanja kvalitetom u javnu upravu.

Budući da je dio ugovorenih poslova iz segmenta zdravstva, iz Ericssona Nikole Tesle ističu nastavak konsolidacije sustava zdravstvene informacijske infrastrukture CEZIH sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva. Nastavlja se i s proširenjem i modernizacijom komunikacijskih rješenja za poslovne korisnike, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!