08:41 / 31.01.2018.

Autor: HRT

ETC preporučuje posjet Hrvatskoj ove godine

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ističe se da RH nudi izvrsnu hranu te da je to zemlja rođenja Nikole Tesle, kravate, penkale i dalmatinera, a preporuku ilustriraju fotografijom s festivala Ultra Europe.
Europska turistička komisija (ETC) u prvom ovogodišnjem izdanju svog magazina Europe-Visit Europe, među 20 europskih odredišta koje preporučuje ove godine spominje i Hrvatsku kao "kraljevski izbor za odmor", u kojoj se može "osjetiti nevjerojatna magnetična privlačnost".

Uz pitanje "koje ćete novo mjesto posjetiti ove godine?", ETC u zimskom izdanju svog online magazina donosi niz sjajnih ideja za putovanja po Europi, s naglaskom da ova godina obećava da će "biti uzbudljiva za posjećivanje Europe", jer nekoliko zemalja obilježava velike obljetnice s posebnim atraktivnim proslavama, koje uključuju lokalnu gastroponudu, tradiciju, običaje, brojne kulturne događaje i drugo.

"Naši stručnjaci za putovanja otkrivaju nam u magazinu 'pobjednike' među destinacijama u Europi ove godine, odnosno one koje donose nešto novo u ponudi smještaja, raznih atrakcija i drugog, sa zaključkom da se ostavite lutanja i uzmete u obzir prednosti odredišta koja vam preporučuju", kažu iz ETC-a.

Među tih 20 destinacija su cijele zemlje, gradovi i regije, a Hrvatsku predstavljaju kao zemlju koja je unikatna po mnogo čemu, s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom, prekrasnim plažama, morem, rijekama, planinama, jezerima i vrlo atraktivnim i dobro posjećenim glazbenim i filmskim festivalima.

Ističu i da nudi izvrsnu hranu te da je to zemlja rođenja Nikole Tesle, kravate, penkale i dalmatinera, a preporuku ilustriraju fotografijom Ultra Europe festivala u Splitu te spotom HTZ-a s poznatim hrvatskim sportašima i umjetnicima.

Od ostalih destinacija koje preporučuju za ovu godinu su još Grčka, Slovačka, Valonija u južnoj Belgiji, Rumunjska, Švicarska, španjolski grad Sevilla, Latvija, Vrtovi Tivoli u Danskoj, Portugal, Monako, Estonija, grad Antwerpen u Belgiji, Češka s pet gradova, Poljska, Slovenija, austrijski Beč, Njemačka, Crna Gora te Irska, za koju kažu da je top regija za 2018.

ETC je neprofitna organizacija odgovorna za promidžbu Europe kao turističke destinacije na trećim, prekomorskim tržištima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!