"Euro na kotačima" stigao u Bjelovar

02.11.2022.

10:50

Autor: HRT/IMS

Euro na kotačima

Euro na kotačima

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Manje od dva mjeseca ostalo je do uvođenja eura, a već s prvim prosinca građani će moći kupiti prve kovanice eura. Da bi sve to spremno dočekali, putujuća izložba "Euro na kotačima" nastavlja svoj put po Hrvatskoj. 

Jutros je stigla do Bjelovara, a edukacijom i informiranjem svih uzrasta predstavljeno je uvođenje eura u osobnom i društvenom kontekstu.

- Ono što imam u banci naravno da će se pretvoriti u eure, mirovina će doći u eurima i ničeg se ne bojim, rekao je Ivan Horvat iz Bjelovara.

- Došla sam uglavnom zbog unuka, ali čula sam i neke nove informacije do kada se mogu kune mijenjati, da je to razdoblje produženo, odnosno da traje. Korisno je, kazala je Jasminka Čovran.

- Mislim da ćemo se svi vrlo brzo naviknuti, većina građana zna koliko njihovi automobili, kuće ili stanovi vrijede u eurima, kao što su se na to već naviknuli, vjerujem da će se naviknuti i na ove sitnije inose u eurima, rekla je Sandra Švaljek, 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!