16:20 / 01.04.2019.

Autor: Nives Kalebić/HRT

Europske potpore za istarske OPG-ove

-

-

Foto: - / -

Iz Pule stiže dobra vijest za poljoprivrednike. Riječ je o potporama od 50 tisuća eura, i to nepovratnog europskog novca.
Četrdesetak vlasnika istarskih OPG-ova dobilo je europske potpore za svoje djelatnosti. Riječ je o potporama od 50 tisuća eura, i to nepovratnog europskog novca, a vlasnici OPG-ova su morali zadovoljiti posebne uvjete. Novac im je dodijelilo Ministarstvo poljoprivrede, a svrha je potaknuti razvoj ruralnih područja kako bi se mladi ljudi zadržali na selu.  

Tako će do ljeta biti sagrađen robinzonski kamp. U njega ulaže mlada obitelj Kocijančić iz Kaštelira. Dio radova već su dovršili. Ostatak će financirati nepovratnim europskim novcem.

I za dovršetak ove kuće za odmor u Kukurinima dobiven je europski novac. Postavit će se podno grijanje, solarni paneli, PVC stolarija. Kako bi dobio nepovratnih 50 tisuća eura, vlasnik je morao zadovoljiti posebne uvjete.

Slične uvjete imala je i Katarina Družeta. Njivu će uskoro obrađivati novi strojevi zahvaljujući europskom novcu.

Mladi istarski poljoprivrednici koji su novac dobili iz fondova EU-a svoje će projekte moći dovršiti prije planiranog roka. Budući da se radi o isplativim i održivim projektima, složni su u jednom - uskoro će se pripremiti i ponovno javiti za novi paket mjera koji će Hrvatskoj biti na raspolaganju od 2020.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!