08:12 / 04.06.2019.

Autor: I.H./Hina

Europske zračne luke najgore su u svijetu

Foto: ilustracija; pixabay

Foto: ilustracija; pixabay

Foto: - / -

Samo je jedan europski aerodrom uvršten u najboljih deset, atenski - na trećem mjestu.
I dok Azija nastavlja primati pohvale i nagrade za svoje sjajne zračne luke, stanje u Europi po tom pitanju izgleda sve lošije.

U ovogodišnjem izvješću AirHelpa, tvrtke specijalizirane za prava putnika u zračnom prometu, deset europskih zračnih luka završilo je na posljednjih 11 mjesta.

Najgori je portugalski aerodrom Portela na posljednjem, 132. mjestu.
Oba pariška aerodroma, Charles de Gaulle i Orly, također su na začelju ljestvice, u društvu zračne luke u Edinburghu, londonskog Gatwicka, aerodroma u Manchesteru te onih na Malti, u Bukureštu i Eindhovenu.

Na drugom kraju skale, u prvih 20 dominiraju azijske i američke zračne luke. Na samome čelu su zračne luke u Dohi i u Tokiju.

Samo je jedan europski aerodrom uvršten u najboljih deset, atenski - na trećem mjestu. AirHelp svake godine rangira svjetske aerodrome na temelju triju faktora: točnosti, kvalitete usluge i mogućnosti shoppinga i prehrane.

AirHelp je poredao i zračne kompanije. Europa ni u tom segmentu nije prošla najbolje. Najbolji su Qatar Airways i  American Airlines, te Aeromexico, SAS i Qantas, a na dnu su Ryanair, Korean Air, EasyJet i Thomas Cook.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!