12:24 / 28.03.2022.

Autor: Hina/HRT

Festival svjetla potaknuo zagrebački turizam

Festival svjetla Zagreb

Festival svjetla Zagreb

Foto: Josip Regovic / Pixsell

 Tijekom održavanja Festivala svjetla Zagreb ostvaren je znatan rast turističkih dolazaka i noćenja u glavnom hrvatskom gradu, izvijestila je u ponedjeljak Turistička zajednica Grada Zagreba.

Za vrijeme trajanja festivala, od 16. do 20. ožujka, broj dolazaka povećan je za 179, a noćenja za 117 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Registrirano je 10.876 dolaska i 23.072 noćenja.

Najviše dolazaka je bilo iz Hrvatske, zatim iz Slovenije, Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine i Srbije, a što se noćenja tiče, najviše gostiju bilo je iz Hrvatske, zatim iz Italije, Njemačke, SAD-a, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Festival svjetla Zagreb održan je nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, uz podršku Grada Zagreba, a u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i partnera. Uz Gornji grad, premijerno su bile osvijetljene lokacije Donjeg grada, a tijekom pet dana posjetitelji su mogli posjetiti 32 atrakcije na 31 lokaciji.

Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International već od svog prvog izdanja 2017. godine, uz Berlin, New York i mnoge druge gradove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!