17:33 / 03.04.2018.

Autor: S.B./B.S.Lj./HRT

Filigranski i zlatarski zanat u nezahvalnoj poziciji

-

-

Foto: - / -

Provedba Zakona o novčarskim institucijama mogla bi biti jedan od posljednjih čavala u lijesu filigranskog i zlatarskog zanata.
Provedba Zakona o novčarskim institucijama mogla bi biti jedan od posljednjih čavala u lijesu filigranskog i zlatarskog zanata. U standardima zaštite objekta izjednačeni su, naime, s bankama i institucijama koje rukuju s milijunskim zaradama.

U pulskom Udruženju obrtnika misle kako bi zlatare trebalo izuzeti od zakona za banke, tražili su to od Vlade i Ministarstva unutarnjih poslova. Ester Jurinović, tajnica Udruženja obrtnika Pule objašnjava kako traže da se pri donošenju propisa najprije računa na posljedice koje će taj zakon imati na najmanje poduzetnike.

Država se međutim pokazala neumoljivom, mali obrtnici mogu očekivati i brojne druge zakonske obaveze koje se odnose na korporacije i banke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!