Fond Feelsgood ulaže 600.000 eura u tvrtku Vidi-To

09.02.2023.

13:35

Autor: M.Š./Hina/HRT

Rad na kompjuteru - ilustracija

Rad na kompjuteru - ilustracija

Foto: GaudiLab / Shutterstock

Hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom Feelsgood ugovorio je ulaganje od 600 tisuća eura u domaću tvrtku Vidi-To koja razvija sustave za inteligentno obrazovanje, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

Ta investicija bit će podloga za nastavak razvoja i globalne prodaje alata koji djecu i učitelje povezuju u prenošenju i usvajanju znanja kroz razne poticajne metode pametne upotrebe novih tehnologija, ističu iz Vidi-To.

Ta tvrtka počela je kao tehnološki medij prije gotovo 30 godina, a danas uz medijske platforme razvija sustave za inteligentno obrazovanje i upotrebu novih tehnologija.

Jedan od proizvoda im je VIDI X, dostupan u 60 škola u Hrvatskoj s pristupom za oko 24 tisuće učenika, za koji su zainteresirane i javne škole iz SAD-a, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Singapura, Argentine i Njemačke, kažu u tvrtci.

- Inovacije su naša strast i poticanje drugih da rade na inovacijama ključ je onog čime se bavimo. Strpljivo smo godinama ulagali u projekte vezane uz edukacije poput VIDI X-a, fokusirani na upoznavanje naših korisnika i područja kojima ćemo se baviti iduće desetljeće. Upoznali smo stotine učitelja škola širom Hrvatske, prošli tisuće kilometara od vrata do vrata da shvatimo što trebamo napraviti za njih. Mislim da smo uspjeli naučiti puno u tim godinama i to je sada kapital koji je privukao kapital investitora, poručuje osnivač i predsjednik uprave Vidi-To Tomislav Kotnik.

Naglašava i da im je uz profit važan i pozitivan utjecaj na društvo, a to dijeli i njihov novi investitor Feelsgood, s čijom će investicijom zaposlenici Vidi-To, vanjski suradnici i razvojni timovi dobiti snažnu platformu na kojoj mogu zajedno napraviti originalne iskorake u razvoju novih hi-tech usluga i proizvoda.

I u Feelsgoodu su zadovoljni novim investiranjem u tu domaću tvrtku te vjeruju da će to donijeti značajne iskorake u sektoru obrazovanja, ne samo u Hrvatskoj.

- Nastavljamo tragati za novim partnerima i investirati u inovativne tvrtke, spremne i otporne na izazove koje budućnost donosi, a s kojima dijelimo vrijednosti i krajnji cilj - bolje, pametnije, pravednije i jednakije društvo, najavila je Renata Brkić, partnerica u Feelsgoodu (punog naziva Feelsgood Social Impact Investment Fund) koji je i prvi potpuno hrvatski fond rizičnog kapitala i prvi u Hrvatskoj koji financira startupove koji na održiv i profitabilan način osiguravaju pozitivan utjecaj na društvo.

Raspolaže sa 30 milijuna eura investicijskog kapitala te osigurava isključivo kapital za rast.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!