15:03 / 01.01.2020.

Autor: T.D./Hina

Fortenova: U Ledu u tijeku pregovori o novom Kolektivnom ugovoru

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz Fortenove ističu da je "Ledo kompanija koja je, nakon bankrota Agrokor koncerna, uspješno prebrodila niz velikih poslovnih izazova.
Iz Fortenove grupe su u srijedu odgovorili na prozivanje sindikata vezano za najavljene otkaze u zagrebačkoj kompaniji Ledo, priopćivši da su u Ledu u tijeku pregovori o novom Kolektivnom ugovoru, dok je sama kompanija, u skladu sa Zakonom o radu, provela savjetovanje s Radničkim vijećem, objavio je N1.

Nakon što je Nezavisni sindikat poduzeća Ledo u utorak izrazio protivljenje najavljenim otkazima u tom trgovačkom društvu, iz Fortenove su danas za N1 naveli da su u ovom trenutku u Ledu u tijeku pregovori o novom Kolektivnom ugovoru, dok je sama kompanija, u skladu sa Zakonom o radu, provela savjetovanje s Radničkim vijećem te priprema izmjene organizacije i sistematizaciju radnih mjesta, pa priopćenje sindikata možemo promatrati i u tome svjetlu.

Iz Fortenove ističu da je "Ledo kompanija koja je, nakon bankrota Agrokor koncerna, uspješno prebrodila niz velikih poslovnih izazova i koja u ovom trenutku stremi ka preobrazbi u snažnu, jedinstvenu organizaciju koja će agilno i odgovorno nastaviti jačati svoje tržišne udjele. Taj proces transformacije u svim se aspektima provodi u skladu s najboljom poslovnom praksom i u skladu sa zakonom, o čemu je informirano i Radničko vijeće, dodaje se.

- Za uspješnu provedbu procesa transformacije i promjene poslovnih procesa, dobro informirani i uključeni zaposlenici su presudni te će Uprava kao i dosad sa zaposlenicima nastaviti komunicirati direktno, odgovorila je Fortenova za N1 na priopćenje Nezavisnog sindikata poduzeća Ledo.

Prema navodima sindikata objavljenim jučer, postoji bojazan radnika i sindikata da se većem broju radnika planira otkazati ugovor o radu, a u pripremi je, navodno, nekoliko 'valova' otkaza.

- Uprava trgovačkog društva Ledo d.o.o. obratila se nekoliko dana prije Božića radničkom vijeću, a dan prije Badnjaka i svim radnicima putem e-maila s informacijom da se u Ledu planira restrukturiranje unutar kojega se očekuje da će biti viška radnika. Radničko vijeće i sindikati unutar kompanije izrazili su svoje protivljenje što je ta informacija dostavljena radnicima uoči Božića. Protive se i najavi gašenja pojedinih radnih mjesta, kao i donošenju takve odluke bez predstavnika radnika i sindikata, navedeno je u priopćenju Nezavisnog sindikata poduzeća Ledo.

Fortenova grupa d.d nastala je 1. travnja 2019. godine uspješnom implementacijom Nagodbe vjerovnika u Agrokoru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!