22:12 / 15.05.2018.

Autor: M.M./HRT/Hina

Franck neugodno iznenađen konferencijom privremenog vjerovničkog vijeća

-

-

Foto: - / -

Franck je objavio da je "neugodno iznenađen" tijekom i sadržajem današnje konferencije koju su održali povjerenik Peruško i članovi Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora.
Franck je objavio da je "neugodno iznenađen" tijekom i sadržajem današnje konferencije za novinare koju su održali povjerenik Fabris Peruško i članovi Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora.

Smatraju da izvanredna uprava nema namjeru omogućiti formiranje vjerovničkog vijeća, već želi iskoristiti privremeno vjerovničko vijeće u procesu prihvaćanja nagodbe. 

Zbog toga ne treba ni čuditi da izvanredna uprava i dalje u izradi nagodbe koristi savjetnike poznate javnosti po članstvu u grupi 'Borg'. Rezultat takvog rada bit će konačni prijedlog nagodbe u korist male, ali moćne grupe vjerovnika s nesagledivim štetnim posljedicama za većinu ostalih, koji su potpuno isključeni iz procesa usuglašavanja samoga prijedloga, drže u Francku.

Franck još jednom traži da izvanredna uprava obavlja svoju zadaću u skladu sa Zakonom te da u potpunosti poštuje odluke Suda i omogući svim vjerovnicima, odnosno njihovim legitimnim predstavnicima, da na ravnopravan i pošten način sudjeluju u kreiranju nagodbe, zaključuje se u priopćenju Francka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!