12:17 / 28.10.2019.

Autor: HRT

Francuski LVMH pregovara o preuzimanju američkog draguljara Tiffanyja

wacek2016/Pixabay

wacek2016/Pixabay

Foto: - / -

Bude li realizirana, akvizicija će se svrstati među najveće u povijesti francuske grupe, vodećeg proizvođača luksuzne robe u svijetu.
Francuski proizvođač luksuzne robe LVMH preliminarno pregovara o preuzimanju američkog proizvođača nakita Tiffanyja.

LVMH je dostavio ponudu za Tiffany početkom mjeseca ali poznata američka kompanija nije odmah odgovorila, kazao je za AFP izvor blizak pregovorima.

Prema drugom izvoru, LVMH je za Tiffany ponudio 14,5 milijardi dolara. Na kraju trgovanja u petak tržišna vrijednost američke tvrtke iznosila je 11,9 milijardi dolara.

Što se tiče glasina koje su se u posljednje vrijeme pojavile na tržištu, grupa LVMH potvrđuje da je započela preliminarne razgovore o mogućoj suradnji s Tiffanyjem, stoji u priopćenju francuske kompanije.

Bude li realizirana, akvizicija će se svrstati među najveće u povijesti francuske grupe, vodećeg proizvođača luksuzne robe u svijetu čija paleta proizvoda uključuje odjeću, ali i vino, parfeme i kozmetiku.

Tiffany bi značajno ojačao poziciju francuske kompanije u sektoru nakita. Njegov brend Bulgari, kupljen 2011. godine za 5,2 milijarde dolara, konkurira Cartieru i Van Cleef & Arpelsu, koji su u vlasništvu švicarske grupe Richemont.

Vijest o razgovorima LVMH-a i Tiffanyja objavljena je nakon što je vlasnik francuske kompanije, milijarder Bernard Arnault zajedno s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovom kćeri Ivankom otvorio tvornicu Louisa Vuittona na jugu Teksasa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!