11:22 / 07.02.2018.

Autor: HRT

Gasfin najavljuje obnovu proizvodnje u Dina Petrokemiji

-

-

Foto: - / -

Iz Gasfina naglašavaju kako podupiru izgradnju LNG terminala na otoku Krku, kao neophodnog projekta šireg regionalnog značaja.

Iz Gasfin Grupe su izvijestili kako će kroz novoosnovanu tvrtku Adria Polymers odmah započeti organizaciju odvoza i iskorištavanja potencijalno opasnih tvari iz proizvodnog kompleksa Dine Petrokemije, te izradu programa obnove i stvaranje preduvjeta za revitalizaciju proizvodnje. 

Navode da im je od 2012. interes usmjeren na industrijske projekte na lokaciji Omišalj, na otoku Krku te da vode projekt osiguranja dobave LNG-a, proizvodnje i distribucije električne energije te proizvodnje polimera na bazi sirovina iz plina.

Podsjećaju da je Gasfin Grupa, u kontekstu svojih razvojnih i investicijskih planova, nedavno putem međunarodnog javnog natječaja preuzela portfelj potraživanja bivše Hypo Banke prema Diokiju i Dina Petrokemiji u vrijednosti većoj od 100 milijuna eura. Time je Gasfin Grupa stekla status razlučnog vjerovnika nad zemljištima i postrojenjima tih tvornica.

Također naglašavaju kako podupiru izgradnju LNG terminala na otoku Krku, kao neophodnog projekta šireg regionalnog značaja.

Gasfin je grupa kojoj je sjedište u Luksemburgu, a zajedno sa partnerskim tvrtkama iz Europske unije i Azije, jedan jedan od globalnih nezavisnih sudionika i pružatelja usluga u području proizvodnje, transporta, distribucije i primjene LNG-a.Gradonačelnici i načelnici otoka Krka protiv plutajućeg LNG terminala

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!