18:40 / 08.04.2020.

Autor: Hina

Glavna osječka tržnica danas počinje raditi

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gradska uprava poziva kupce i prodavače da se pridržavaju propisanih mjera zaštite.
Glavna tržnica u Osijeku na Gajevom trgu od danas je u potpunosti otvorena, uz pridržavaje svih propisanih mjera zaštite od koronavirusa, priopćeno je iz osječke gradske Uprave.

Na toj osječkoj Glavnoj tržnici od danas radi i zatvoreni i otvoreni dio, a prodaju se prehrambeni proizvodi i rasada kako bi lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) mogla građanima ponuditi svoje domaće svježe proizvode, poručuju iz gradske Uprave.

Kupce i prodavače pozivaju da se pridržavaju propisanih mjera zaštite.

Kako bi se izbjeglo širenje koronavirusa, na Glavnoj tržnici u Osijeku otvoreni su po jedan ulaz i izlaz, obvezna je dezinfekcija ruku i obuće te održavanje razmaka. Na prostoru koji iznosi sedam tisuća četvornih metara istovremeno smije biti najviše 200 kupaca.

U svrhu zaštite dostupan je manji broj izložbenih klupa, a prolazi između njih su prošireni. Na svim klupama na kojima je to moguće, postavljene su pregrade kako kupci ne bi mogli samostalno dodirivati proizvode, a prodavači su dužni nositi zaštitne maske i rukavice.

Osim glavne tržnice, rade i ribarnica na tržnici Retfala, a na tržnici Donji grad otvorene su i mesnice, ribarnica, te prodaja sira, voća i povrća u zatvorenom dijelu.

Na svim ostalim tržnicama otvoreni dio ne radi do daljnjeg.

Radno vrijeme je od 8 do 17 sati, a tržnice ne rade 12. i 13. travnja (Uskrs i uskršnji ponedjeljak), izvijestili su iz Grada Osijeka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!