Glavni tajnik UNWTO-a najavio dodatnu promociju Hrvatske

29.04.2023.

16:40

Autor: T.V./HRT/Hina

Glavni tajnik Svjetske turističke organizacije Zurab Pololikashvili

Glavni tajnik Svjetske turističke organizacije Zurab Pololikashvili

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zurab Pololikashvili najavio je dodatnu promociju Hrvatskeu subotu je posjetio Split za kojeg je rekao da je prekrasan grad te najavio dodatnu promociju Hrvatske i njene kulture, gastronomije, arhitekture.

Iz Splita se za središnji Dnevnik HTV-a javio Ivica Đuzel

Zurab Pololikashvili  je boravio i u Zadru na II. Svjetskom kongresu sportskog turizma.

- U Zadru smo s premijerom Andrejem Plenkovićem dogovorili suradnju u obrazovanju. Imali smo puno zanimljivih ideja, definitivno moramo dodatno promovirati Hrvatsku, a s tim i njezinu kulturu, pogotovo u vidu gastronomije, arhitekture, kulture, ljudi i pjesama, rekao je Pololikasvili.

- Činjenica da je UNWTO sa Ministarstvom turizma organizirao tako veliki kongres u predsezoni u Dalmaciji govori koliko smo visoko na turističkoj ljestvici, istaknula je direktorica Turističke zajednice SDŽ Ivana Vladović. Drži kako je na nama da budemo autentični, samoodrživi i sve ono o čemu se danas priča, a Dalmacija upravo to i je. Drago mi je što je glavni tajnik upravo u ovom periodu u Splitu i Dalmaciji da vidi kako smo najljepši upravo u ovo doba, poručila je Vladović.

- U fokusu razvoja Splita uvijek su njegovi građani i kada je nešto dobro za njih onda će to dobro biti i za turiste, kazao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak, koji želi da turizam bude motor ostatka ekonomije i da se neprestano traži balans između turizma i života građana. Mi smo već centar svita, ali želimo da se svi koji dođu u Split ugodno osjećaju. Gostoljubivi smo i želimo tako nastaviti u budućnosti, zaključio je Puljak.

Kongres u Zadru je okupio oko 300 stručnjaka iz područja turizma i sporta, a glavni tajnik UNWTO-a Pololikasvili je sa ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac, te ostalim predstavnicima inozemnih sportskih i turističkih institucija sudjelovao na okruglom stolu o važnosti i ulozi turizma u održivom razvoju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!