13:58 / 06.12.2018.

Autor: M.M./Hina

Gordana Kovačević najmoćnija žena hrvatskog biznisa

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević proglašena je najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa.
Predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević proglašena je najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa, na 8. međunarodnoj konferenciji Žene u biznisu u organizaciji poslovnog tjednika Lider.

Na konferenciji je proglašeno je 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, a među najmoćnijih 10 su i članica Uprave Energia naturalisa Sabina Škrtić, predsjednica Uprave Zagrebačkog Holdinga Ana Stojić Deban, članica Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka Tamara Perko i zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Atlantic grupe Lada Tedeschi Fiorio.

Na šestom mjestu je predsjednica Uprave Euroherca Ivana Bratanić, potom generalna direktorica Philip Morrisa Anita Letica, pa predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, šefica Siemensa za Hrvatsku i Sloveniju Medeja Lončar te direktorica poslovne jedinice Coca-Cola HBC Adria Ruža Tomić Fontana.

Glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović rekao je kako je 2017. u odnosu na 2016. godinu, upravljačka moć 300 najmoćnijih žena u Hrvatskoj porasla za 15 posto. Upravljačka moć tvrtki kojima upravljaju žene ili su im u nadzornim odborima je 41,5 milijardi eura je, dodao je, našalivši se da je to moguće povezati sa stopom rasta od tri posto te zaključiti da, što žene imaju veću upravljačku moć, to je rast bruto domaćeg proizvoda veći, staloženiji i održiviji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!