Gorski kotar bilježi sve bolje turističke rezultate

24.08.2023.

07:00

Autor: Darko Santini/Regionalni dnevnik/HRT/A.V.

Za promjenu smjera u turizmu ključno je jačanje kontinentalnih odredišta. U Gorskom kotaru sve je više smještajnih kapaciteta, ali i sadržaja. Lokalni poduzetnici i stanovnici sve se češće okreću toj grani gospodarstva. 

Izleti takozvanim quadom i razgledavanje prirodnih ljepota na 4 kotača sve su traženija usluga u Gorskom kotaru. Sven je novac za investiciju u tu uslugu zaradio u inozemstvu i tako obogatio turističku ponudu Severina na Kupi jer je prepoznao mogućnost za razvoj rodnog kraja.

- Imamo predivnu prirodu koja je još dosta neistražena i puno toga se da istražiti i puno raznolikih i lijepih staza imamo za voziti se, rekao je poduzetnik Sven Mihelj

Slično razmišlja i Goran. Kaže da je Brod na Kupi izvrsna lokacija za aktivni turizam što gosti s veseljem otkrivaju.

- Ja bih rekao da su nas već otkrili. Naravno uvijek otkrivaju oni koji nisu znali za naše predivno mjesto u Gorskom kotaru uz Kupu, ali sve više je turista, složi se poduzetnik Goran Pernjak

- Nismo znali gotovo ništa o ovome mjestu, no shvatili smo da nam je, na povratku iz Zadra u Francusku, praktično stati ovdje i uživati u sportskim aktivnostima, objasnio je razlog svog dolaska turist iz Francuske Alexander

Zahvaljujući društvenim mrežama za adrenalinske aktivnosti u Gorskom kotaru čuli su i mladi Talijani, a privukle su ih i prirodne ljepote.

- Znamo da je ovdje lijepo, ali planine su nas privukle, adrenalinski turizam i aktivnosti. Ovo je mjesto predivno jer se s planina začas spustite do mora, rekao je Matteo

Dvadesetak kilometara dalje u općini Fužine možete uživati u adrenalinskom parku sa sve popularnijim zip-lineom, streličarstvom i ostalim atrakcijama, a kada potrošite višak energije, unajmite bicikl i vozite se po laganoj stazi oko jezera u Fužinama. 

U Gorskom kotaru turizam se već godinama razvija, a ovogodišnji rezultati bolji su 12% i u dolascima i u noćenjima od rekordne, lanjske godine. No to je tek početak jer mogućnosti za razvoj goranskog turizma, smještajnog, aktivnog i drugih vrsta, goleme su. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!