Gospodarska i energetska suradnja

21.06.2021.

19:04

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Ministar Ćorić u Livnu

Ministar Ćorić u Livnu

Foto: HTV / HRT

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u posjetu je Livnu. S tamošnjim dužnosnicima i gospodarstvenicima razgovarao je o otklanjanju zapreka, prije svega rješavanju statusa graničnog prijelaza Kamensko kako bi se proizvodi brže plasirali na tržište Hrvatske i Europske unije. 

Govora je bilo i o naknadi HEP-a lokalnim zajednicama za korištenje vodnog potencijala Buškog jezera za proizvodnju struje u hidrocentrali Orlovac u Hrvatskoj.

- Artikulirali smo tematiku koja se veže za prostore Livna koji je naslonjen na Republiku Hrvatsku. Potencirali smo odnose grada Livna i općine Tomislavgrad s Hrvatskom elektroprivredom, znamo svi da se ovdje u zadnje vrijeme priča o nedostatnim, odnosno malim naknadama, kazao je gradonačelnik Livna Darko Čondrić.

- Republika Hrvatska kao stopostotna vlasnica HEP-a učinit će sve u budućem razdoblju da odnosi HEP-a s gradom Livnom odnosno Tomislavgradom budu što bolji. U tom kontekstu otvorili smo pitanje naknade. Držimo da tu u skladu sa zakonskim propisima HEP treba učiniti da se eventualno nepovjerenje koje je nastalo tijekom godina ukloni, ustvrdio je ministar Tomislav Ćorić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!