Gospodarska komora Srbije donirala 50.000 eura stradalima u potresu

16:11 / 12.01.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Marko Čadež, predsjednik Gospodarske komore Srbije (PKS) uručio je predstavnici hrvatskog veleposlanstva u Beogradu donaciju PKS-a od 50.000 eura građanima Hrvatske pogođenim potresima.
Predsjednik Gospodarske komore Srbije (PKS) Marko Čadež uručio je u utorak predstavnici hrvatskog veleposlanstva u Beogradu donaciju PKS-a od 50.000 eura građanima Hrvatske pogođenim potresima na području Petrinje, Siska i Gline.

➡️ Pandemija u SAD-u uzrokovala najveći pad emisija stakleničkih plinova u 75 godina
➡️ Dilj donira milijun za Banovinu
➡️ I gospodarstvo na Banovini u ruševinama

- Gospodarska komora Srbije spremila je za prvu hitnu pomoć 50.000 eura kako bi čim prije stigla tamo gdje je najpotrebnije, rekao je Čadež.

On je otpravnici poslova u hrvatskom veleposlanstvu Maji Bogdan donaciju simbolično uručio u parku Kalemegdan ispred skulpture "Zlosretni ribar", kipara Simeona Roksandića, rođenog u Majskim Poljanama na Baniji, koji se školovao u Glini.

Simboličan skup solidarnosti, kako je rečeno, održan je i na Jezuitskom trgu na zagrebačkom Gornjem gradu, pored kopije istoimene Roksandićeve skulpture, uz sudjelovanje predstavnika Srpskog nacionalnog vijeća i srbijanskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Čadež je podsjetio da je srbijanska vlada među prvima donirala pomoć od milijun eura za stradale od potresa u Hrvatskoj. On je pozvao gospodarstvenike iz cijele Srbije da doniraju sve ono što je neophodno ljudima na stradalim područjima u Hrvatskoj.

Čadež je rekao da je i danas razgovarao s vlasnicima nekih tvrtki u Srbiji koje žele donirati i najavio da dodatnu pomoć za stradale u potresu pripremaju Delta holding, Jafa, Imlek, Pionir i brojna druga poduzeća.

- Naša gospodarstva su mnogo više vezana nego što mi to danas možemo i zamisliti. Naša radna mjesta su povezana, naše proizvodnje su povezane, naši lanci dobavljača su povezani. Veliki je interes srpskog gospodarstva da pomogne prijateljima u nevolji, da pomogne ljudima u Hrvatskoj, poručio je Čadež.

Kazao je i da se nada da će poslije ove prve tranše pomoći za privremeni smještaj poduzeća iz Srbije donirati i građevinski materijal za obnovu kuća.
Maja Bogdan je u ime Hrvatske zahvalila Čadežu, PKS i svim srbijanskim privrednicima na ovoj donaciji.

- Zaista smo duboko dirnuti iskazima solidarnosti u ovom teškom trenutku za stanovnike pogođene potresom, rekla je Bogdan zahvalivši svima na donacijama za Petrinju, Glinu, Sisak i okolinu.

Izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić rekao je da je ovo skup solidarnosti sa stradalima u potresu i pozvao sve koji su u mogućnosti da sudjeluju u ovakvim humanitarnim akcijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!