Otok nudi turistima hotel u šumi, ali i autohtone ptice i ribe

08.12.2022.

07:02

Autor: Zrinka Perić i Daniel Gurov/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Grad Otok osmislio je zanimljivu i originalnu turističku priču

Grad Otok osmislio je zanimljivu i originalnu turističku priču

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Grad Otok osmislio je zanimljivu i originalnu turističku priču pod nazivom "Vrata Spačvanskog bazena". Usred šume izgrađen je hotel, do njega vode poučne staze a glavni aduti su im autohtone vrste ptica te ribom bogate vode. U kanuima gosti mogu krstariti Virovima a u multimedijalnoj dvorani letjeti poput orla ili plivati kao riba. 

Vodena bajka usred spačvanske šume raj je za ribiče. Iako Virovi nisu ni potok, ni rijeka, a ni jezero.

- Najčešće bih upecao šarana, štuku, linjaka malo je rjeđi babuška, karas, crvenperka, rekao je pročelnik u Gradu Otoku Mirko Martinović.

- Priroda je majka, nema ništa ljepše izaći na vodu i malo se opustiti, kazao je Zlatko Matanović, Grad Otok.

U vožnji čamcima mogu su vidjeti rijetke ptice. Zimi turisti u pogledu uživaju s obale.

- Sviđa mi se priroda, sve mi se sviđa, taj hotel, otočki virovi, priroda, sve, lože šuma, istaknuo je Josip Trutlin, Grad Otok.

Jer daleko od gradske vreve ovaj se hotel stopio s prirodom. 

- U sumrak ili rano ujutro, najčešće ovdje na cesti, možete vidjeti jelena ili divlju svinju, srndaća, poručio je Tomislav Šarić, Grad Otok.

Trčati kao jelen i letjeti poput orla moguće je u multimedijalnoj sobi koju obožavaju djeca.

- Mogu kroz ovu multimedijsku dočarati si kako to zaista izgleda, uz same Virove uz našu rječicu mogu proći šumom virtualnim putem, naglasila je Jelena Ukić, Bioekološko - edukacijski centar Virovi.

Hotel je do sada ugostio putnike sa svih strana svijeta. Gosti iz Kuvajta nedavno su Jadranki poklonili datulje.

- I ovdje su bili oduševljeni!Rekao je jedan čovjek da se on u dvije godine nije naspavao kao što se kod nas u hotelu naspavao, poručila je studentica iz Grada Otoka Jadranka Gluhaković.

Goste, kaže, oduševi i hrana koja im na tanjure stiže od lokalnih poljoprivrednika.

- Ja sam dugo radila po sezonama skoro deset godina i uvijek me nostalgija vukla da se vratim i ovdje namjeravam ostati i razvijati turizam, rekla je studentica Jadranka Gluhaković.

Turistička priča trebala bi obogatiti otočki kraj. Skrivena lokacija u šumi na odličnom je putu da postane top destinacija svih onih koji čeznu za mirom i tišinom. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!