16:02 / 02.04.2020.

Autor: Marko Percan/Regionalni dnevnik/IMS/M.M./HRT

Grad Umag smanjio plaće svojim zaposlenicima

-

-

Foto: - / -

Grad Umag prvi u Istri smanjio je plaće svojim zaposlenicima. Time žele pokazati solidarnost s ostalim stanovnicima Istre.
Grad Umag prvi u Istri smanjio je plaće svojim zaposlenicima. Time žele pokazati solidarnost s ostalim stanovnicima Istre, ponajprije privatnim poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo krizom izazvanom koronavirusom.

Zaposlenicima gradske uprave i ustanova plaće su smanjene za 11 posto, a gradonačelnik je sebi i svojim zamjenicima smanjio plaće za čak 50 posto.

- Na taj način smo htjeli poslati poruku građanima da razumijemo problematiku, da živimo i osjećamo sve probleme koji su nastali zbog koronavirusa, rekao je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

Ta će mjera trajati tri mjeseca, a prema prvim procjenama gradska uprava tako će uštedjeti između milijun i pol, milijun i 700 tisuća kuna.

- Taj novac ćemo investirati u pokrivanje gubitaka našim sugrađanima, onima kojima će to u danom trenutku biti najpotrebitije, kaže gradonačelnik Bassanese.

Umag je u Istri prvi po još nečemu. U predvorju kino dvorane Grad je organizirao tržnicu gdje se proizvodi prodaju u kontroliranim uvjetima.

Kao najzapadniji hrvatski grad, Umag je bio najizloženiji epidemiji izazvanoj koronavirusom koja je krenula iz Italije. No navedene donesene mjere za sada pokazuju dobre rezultate. Možda ih budu slijedile i neke druge gradske uprave. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!