15:50 / 18.09.2018.

Autor: HRT

Građani mogu od HT-a zatražiti otpis duga

Foto: ilustracija, pixabay

Foto: ilustracija, pixabay

Foto: - / -

HT poziva dužnike koji ispunjavaju uvjete za otpis duga da podnesu zahtjev u roku od 30 dana od dana objave svoje odluke na webu, odnosno od ponedjeljka, 17. rujna.
Građani koji HT-u duguju do 2.500 kuna mogu u idućih mjesec dana od Hrvatskog telekoma (HT) zatražiti oprost duga, objavio je HT na svojim internetskim stranicama. HT se, kako se navodi, na temelju Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama odlučio pridružiti odluci Vlade o otpisu dugova fizičkim osobama. 

HT poziva dužnike koji ispunjavaju uvjete za otpis duga da podnesu zahtjev u roku od 30 dana od dana objave svoje odluke na webu, odnosno od 17. rujna. Otpis duga odobrit će se dužnicima za čiji se dug prema HT-u 31. 12. 2017. provodila ovrha na novčanim sredstvima po računu korisnika - dužnika i koja se na dan objave odluke još uvijek provodi.

Drugi je kriterij da se radi o dugu korisnika - dužnika čiji ukupan dug prema HT-u po osnovi glavnice i troškova ne premašuje iznos od 2.500 kuna, a treći da se radi o dužnicima koji su primatelji jedne od novčanih naknada iz sustava socijalne skrbi (zajamčena minimalna naknada, pomoć za uzdržavanje, osobna invalidnina).

Otpis se provodi isključivo na temelju zahtjeva korisnika - dužnika. Zahtjev se u pisanom obliku, na propisanom obrascu, podnosi  preporučenom poštom ili neposredno odvjetničkom uredu koji zastupa HT u konkretnom predmetu. Obrazac zahtjeva za otpis duga može se pronaći na web stranicama HT-a ili u T-Centrima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!