Gradi se obilaznica, ali Omišani moraju trpjeti još tri ljeta

04.02.2020.

16:43

Autor: Zoran Kukilo/HRT

default error photo
Građani su zadovoljni jer se napokon nastavlja gradnja, već godinama gledaju u otvor nad liticom.
Obilaznicu Omišani čekaju desetljećima. Prije 7 godina izgrađeni su prometna petlja i dva tunela do litice nad Cetinom, a sada se nastavlja - gradnja mosta i trećeg tunela. Hrvatske ceste u dovršetak ovoga projekta ulažu 174 milijuna kuna, a zbog zahtjevnih radova u ovu obilaznicu uložit će se ukupno više od pola milijarde kuna.

U svega 4 kilometra omiške obilaznice bit će tri tunela i 150 metara dug most nad Cetinom. Zahtjevan i skup građevinski pothvat. Do svibnja će se dobiti i sve dozvole za kopanje 600 metara dugog tunela sa suprotne, zapadne strane budućeg mosta.

Građani su zadovoljni jer se napokon nastavlja gradnja, već godinama gledaju u otvor nad liticom.

Sve bi trebalo biti dovršeno do drugog dijela 2022. godine, što znači da će Omišani još tri ljeta trpjeti prometne blokade. Ovo je možda posljednji grad na obali kroz čiji centar još uvijek prolazi Jadranska magistrala.

Trenutačno su nezadovoljni jedino stanovnici naselja uz lijevu obalu Cetine jer se ova prometnica ispod budućeg mosta do 16. ožujka zatvara za promet svakog radnog dana od 8 do 18 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!