Gradonačelnik Osijeka istaknuo kapitalne projekte

20.09.2022.

14:36

Autor: Vijesti u 15/HRT4/T.D.

Ivan Radić

Ivan Radić

Foto: Davor Javorovic / Pixsell

Smanjenje upravnih odjela u Gradu Osijeku, prijenos vlasničkih prava s Osječko-baranjske županije nad Hrvatskim narodnim kazalištem na Grad Osijek, izvješće o radu gradonačelnika za prvih 6 mjeseci ove godine neke su od tema osječkog Gradskog vijeća. 

U svom izvješću gradonačelnik je između ostaloga istaknuo da se grad prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja za koncertnu dvoranu i dobio 5,8 milijuna kuna, uređenje obale, utvrde i šetnice u Donjem gradu, izgradnju reciklažnog dvorišta u Donjem gradu, do sada rekordan broj isplaćenih uskrsnica umirovljenicima (10.000 uskrsnica).

- Izdvojio bih od kapitalnih projekata - prvu pravu temeljitu rekonstrukciju Copacabane nakon 46 godina, gdje smo dobili prvi pravi olimpijski bazen u gradu Osijeku, aqua bar i sav popratni sadržaj. Moramo istaknuti podvožnjak Mandića koji će biti izgrađen do kraja 2023. godine, a vrijednost od 93 milijuna kuna građane Osijeka neće koštati ništa jer 85% financira Ministarstvo regionalnog razvoja, a 15% ministarstvo prometa, rekao je Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!