08:11 / 23.02.2018.

Autor: I.M./HRT

Grginićeva jahta zvijezda Nautike

-

-

Foto: - / -

Iako se na sajmu okupilo više od 300 proizvođača iz 23 zemlje, najveću pozornost plijenile su jahte hrvatskih proizvođača.
Više od 200 atraktivnih brodica preplavilo je Zagrebački velesajam.
Zvijezda ovogodišnjeg sajma je jahta tvrtke Grginić duga 12 metara i sjediti za njenim kormilom mogu samo rijetki sretnici. Naime, taj luksuz košta 370 tisuća eura. Pokreću je dva motora od 260 konjskih snaga i ima tri spavaće kabine.

Iako se na sajmu okupilo više od 300 proizvođača iz 23 zemlje, najveću pozornost plijenile su jahte hrvatskih proizvođača.

Prema riječima Romana Pičuljana, direktora Brodogradnje Pičuljan, tome je tako jer imamo vrhunsku kvalitetu, male serije, možemo po želji odgovoriti na razne zahtjeve i to je ono u čemu se izdvajamo od velikoserijskih svjetskih proizvođača.

Nautika slovi kao najposlovniji sajam u Hrvatskoj. Mnogi brodovi nađu novog vlasnika, ali je sajam poznat i po nautičkoj opremi.

U šest paviljona u sklopu Nautike izloženo je više od 200 plovila, od čega 24 hrvatske i dvije svjetske premijere. Na ukupno 19 tisuća četvornih metara na sve tri priredbe izlaže 455 izlagača. Nastupaju izlagači iz 25 zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!