12:42 / 03.04.2018.

Autor: S.M./HRT

Grubišić: Dobavljačima Agrokora ipak nešto značajniji iznos

-

-

Foto: - / -

Tjedan dana je do 10. travnja, datuma značajnog za Agrokor. Tada je predviđen istek roka "Lex Agrokor", a toga dana bi se i Ivica Todorić trebao pojaviti na ročištu zakazanom u Londonu. Desetog travnja je i rok koji je postavio vladin povjerenik Fabris Peruško za potisivanje načelnog nacrta nagodbe

Financijski stručnjak Andrej Grubišić izjavio je za HRT-ov Studio 4  da konture nagodbe nisu javno dostupne. Ne znam u kojoj mjeri se razlikuje od onoga što smo vidjeli polovicom prosinca. Čini mi se da, ako sam dobro shvatio, ponešto se mijenja pozicija dobavljača. Zanimljivo je da je po prvom nacrtu nagodbe dobavljačima trebalo pripasti 20-30% potraživanja. Sada se čini da bi to trebao ipak biti nešto značajniji iznos, kazao je Grubišić.

Postavlja se pitanje je li u prvom nacrtu nagodbe o dobavljačima, uvjetno rečeno, nitko nije vodio računa ili se možda na politiku izvršio dodatni pritisak pa se onda taj pritisak prelio na izvanrednu upravu da se pozicija dobavljača ipak popravi. To je s aspekta PR-a "lex Agrokora" izrazito bitno, dodaje.

Vraćanje Sberbanke za pregovarački stol s aspekta pravednosti je fer situacija. Ipak su oni dali 9 milijardi kuna. Neosporno je, da možete izglasovati zakon kakav god hoćete, ali ako je netko dao novac onda je to nepobitna činjenica. Možda s pravnog aspekta ima smisla osporavati tražbine, ali s aspekta stvarne pravde nema, kazao je među ostalim Grubišić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!