14:36 / 06.02.2018.

Autor: HRT

Grubišić: I uz nagli pad cijena dionica investitori u plusu

-

-

Foto: - / -

Ekonomski analitičar Andrej Grubišić smatra da ne bismo trebali biti iznenađeni određenim korekcijama cijena na Wall Streatu.
Ekonomski analitičar Andrej Grubišić smatra da ne bismo trebali biti iznenađeni određenim korekcijama cijena na Wall Streetu. 

Bez obzira na jučerašnju korekciju cijena i dalje ostaje činjenica da su, gledajući zadnjih 12 mjeseci, S&P 500 i Dow Jones ostvarili i dalje prinose od oko 15 posto što sugerira da su investitori, unatoč ovoj jučerašnjoj korekciji i dalje u "debelom" plusu - barem oni koji su bili u tim svojim pozicijama zadnjih godinu dana.

Grubišić ističe kako vrednovanje dionica na tržištu kapitala ne mora nužno reflektirati stvarnu ekonomsku realnost jer na kretanje cijena u velikoj mjeri utječe i psihologija odnosno ponašanje samih investitora. 

Podatak da je S&P index u 2017. godini porastao za 20 posto upućuje na zaključak da se radilo o jednoj od znatno iznadprosječnih godina, što daje naslutiti da su potencijalno dionice bile i precijenjene.

Izjavu poslušajte u cijelosti.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!