08:13 / 07.02.2019.

Autor: HRT

Gužva u zagorskim toplicama

-

-

Foto: - / -

Najčešći gosti su Zagrepčani. Ali kad su školski praznici čak je veći broj posjetitelja iz Dalmacije te Kvarnera i Istre.
Turisti u siječnju više nisu neobičan prizor na kontinentu. Osobito ne u Hrvatskom zagorju, gdje dolaze i nakon blagdana i školskih praznika.

Veliki broj dolazaka očekuje se sve do Uskrsa. Hoteli su  dobro popunjeni tijekom cijele godine. Lani su imali gotovo 350 tisuća noćenja, najviše u Termama Tuhelj.

Prošla je godina, kažu u Termama Tuhelj, bila rekordna. Ostvarili su prihod od gotovo  9 milijuna eura, ustvarili 130 tisuća noćenja, a bazene je posjetilo 165 tisuća kupača. Slično je u svim zagorskim turističkim mjestima.

Gužva je i u kupalištu u Krapinskim Toplicama. Najčešći gosti su Zagrepčani. Ali kad su školski praznici čak je veći broj posjetitelja iz Dalmacije te Kvarnera i Istre.

Krapinsko-zagorska županija kao turistička destinacija prošle je godine proglašena najboljom na kontinentu. Naslućuje se i dobra 2019. godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!