21:45 / 28.10.2018.

Autor: D.M./HRT

Hadžić: 'Ako treba bit će šator na Trgu sv. Marka'

-

-

Foto: - / -

"Ova Uprava je na odlasku, to je jasno svima - a mi ćemo biti ti koji će je smijeniti, mislim da će se i kolege složiti s time. Najkasnije u petak imat ćemo novu Upravu", kazao je.
Radnici Uljanika i Trećeg maja ulaze u drugi tjedan štrajka. Istodobno, očekuje se odluka Trgovačkog suda o imenima novih članova NO Uljanika. Uz već poznatog novog člana Nadzornog odbora Nenada Kapuralina, još su dva kandidata: Ranko Svečarovski ispred Udruge branitelja Uljanika i Samir Hadžić iz Stožera za obranu brodogradnje Uljanik. Oni bi trebali biti potvrđeni sutra na Trgovačkom sudu.

U razgovoru za Dnevnik HTV-a Samir Hadžić je kazao kako očekuje potvrdu suda sutra. "Ova Uprava je na odlasku, to je jasno svima - a mi ćemo biti ti koji će je smijeniti, mislim da će se i kolege složiti s time. Najkasnije u petak imat ćemo novu Upravu", kazao je. Potvrdio je kako razgovaraju o članovima nove uprave i s kandidatima. Nije želio iznositi detalje.

Na pitanje je li Danko Končar i dalje 'u igri' Hadžić je kazao kako nemaju nikakve informacije o razgovorima s potencijalnim strateškim partnerima te da sve informacije dobijaju iz medija. "Ovaj plan već stoti put nije prošao, a mi smo od početka bili protiv toga. Nije bitno kako se partner zove - stvar je što plan predviđa da se na polovici brodogradilišta grade apartmani, a to ne želimo", rekao je.

Razgovarali su, dodao je i s partnerima Uljanika koji su ponudili pomoć pri isplati plaća, ali zauzvrat traže državna jamstva. Oni su išli dalje prema Ministarstvu, a što se dalje dogodilo - ne zna. "Od sutra ćemo biti članovi Nadzornog odbora i pozivam sve na komunikaciju. Svima je jasno da država drži sve uzde u rukama. Vrijeme je da se počne raditi, jer svaki sat je korak bliže kraju", poručio je Hadžić.

Ponovio je kako su spremni i na podizanje šatora na Trgu sv. Marka. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!