08:02 / 30.01.2018.

Autor: HRT

Hakirana najveća japanska burza kriptovalutama

-

-

Foto: - / -

Mnogi ulagači potreseni su zbog hakiranja burze i tvrde da neće više ulagati u kriptovalute.


Najveća japanska burza kriptovalutama hakirana je u petak i ukradeno je više od 520 milijuna USD. Trgovalo se s 13 digitalnih valuta, zasad je zaustavljeno trgovanje svima osim bitcoinom.

Mnogi ulagači potreseni su zbog hakiranja burze i tvrde da neće više ulagati u kriptovalute. 

Koichiro Wada, predsjednik burze Coincheck, ispričao se svim klijentima. 

Yoshihide Suga iz Agencije za financijske usluge kazao je da će Agencija zahtijevati od Coincheka da poduzme sve mjere kako bi se zaštitili korisnici. 

Japanci i Južnokorejci najveći su ulagači u kriptovalute.


Nakon vijesti o hakiranju japanske burze kriptovalutama stigle su i reakcije. Neki pak Korejci ne vide razloga za paniku, ali smatraju da bi burze svakako trebale biti opreznije. 

Prošlog rujna Agencija za financijske usluge počela je registrirati tvrtke koji trguju kriptovalutama. Jedan od ulagača rekao je da je Coincheck bila jedna od onih tvrtki koje nisu registrirane

Predsjednik Blockchaina, Yasunori Sugii, izjavio je da je to situacija kao da je pokradena neka japanska banka. I nakon toga banka bi nastavila s radom. Mislim da će se isto dogoditi i s kriptovalutama, neće se smanjiti broj transakcija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!