14:36 / 10.12.2018.

Autor: P.F./HRT

Hanfa: Kod društava koja su pisala "Lex Agrokor" nema nepravilnosti

-

-

Foto: - / -

Kod društava koja su sudjelovala u pisanju "Lex Agrokor", kažu u Hanfi, nisu utvrđene nepravilnosti u trgovanju povlaštenim informacijama.
Od 55 različitih nadzora koje je Hanfa provela u Agrokoru, nepravilnosti su utvrđene u dva društva za upravljanje investicijskim fondovima, i to zbog prekoračenja ulaganja, previsokog vrednovanja vrijednosnica te protupravnih uplata.

Dio dokumentacije proslijeđen je DORH-u na daljnju obradu. No kod društava koja su sudjelovala u pisanju "Lex Agrokor", kažu u Hanfi, nisu utvrđene nepravilnosti  u trgovanju povlaštenim informacijama.

"Prema našem nalazu, svi koji su bili uključeni u pisanje zakona koji zovemo Lex Agrokor nisu se koristili tim povlaštenim informacijama, odnosno ono što se kupovalo i prodavalo radilo se u razdoblju dok su bile na raspolaganju javne informacije i informacije od rejtinških agencija. Dakle, sve ono što je mogao bilo tko koristiti", rekao je predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!