17:24 / 24.02.2022.

Autor: Hina/A.P.C.

Hanfa odobrila preuzimanje dionica Optima telekoma

Dionice Optima telekoma po cijeni 5,36 kuna

Dionice Optima telekoma po cijeni 5,36 kuna

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrilo je tvrtki Telemach Hrvatska objavljivanje ponude za preuzimanje preostalih dionica Optima telekoma po cijeni od 5,36 kuna. 

Kako navode iz regulatorne agencije Hanfe, sklapanjem ugovora o kupoprodaji Optima telekoma između Telemacha i HT-holdinga kao prodavatelja početkom siječnja ove godine, za kupca je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje.


Tim ugovorom, podsjećaju, Telemach je stekao 37.716.043 redovnih dionica Optime, a s ranijim vlasničkim udjelima sada ima ukupno 38.120.491 redovnih dionica, što čini 54,90 posto udjela temeljnog kapitala društva.


Cijena koju se Telemach obvezao ponuditi preostalim dioničarima Optime Telekoma u ponudi za preuzimanje iznosi 5,36 kuna za svaku redovnu dionicu društva, navode iz Hanfe.


Novi Pravilnik o alternativnim investicijskim fondovima 


Upravno vijeće Hanfe donijelo je i novi Pravilnik o izdavanju odobrenja za osnivanje i upravljanje alternativnim investicijskim fondovima.

Hanfa sada, u slučajevima izdavanja odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om s privatnom ponudom, više ne izdaje odobrenje na pravila AIF-a, a to mora biti i jasno istaknuto u samim pravilima. 


Također, navode iz Hanfe, rok za izdavanje odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om bez pravne osobnosti s privatnom ponudom skraćen je na 10 radnih dana od dana zaprimanja urednog zahtjeva, čime se skraćuje i pojednostavljuje postupak podnošenja zahtjeva za izdavanje odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om bez pravne osobnosti s privatnom ponudom, koji se nude isključivo profesionalnim ulagateljima.


Postupak podnošenja zahtjeva za izdavanje odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om bez pravne osobnosti s javnom ponudom te zatvorenog AIF-a s pravnom osobnošću ostao nepromijenjen, ističu u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!