22:03 / 01.04.2020.

Autor: T.V./Dnevnik 3/IMS/HRT

HGK i HOK zadovoljni Vladinim mjerama

-

-

Foto: - / -

Vlada je danas predstavila drugi paket mjera za spas gospodarstva. Mjerama su zadovoljni i u gospodarskoj i obrtničkoj komori.
Vlada je danas predstavila drugi paket mjera za spas gospodarstva jer, kako je rekao premijer - ovaj je ožujak najteži mjesec u ovom tisućljeću. Minimalna naknada za radnika bit će četiri tisuće kuna, ugrožene tvrtke dobit će odgodu ili otpis plaćanja poreza i doprinosa, rezat će se državni troškovi, ali mirovine se - neće dirati. Vladinim mjerama zadovoljni su i u gospodarskoj i obrtničkoj komori.

Plenković predstavio brojne nove mjere za spas gospodarstva

- U ova dva seta mjera dobili smo prije svega jasnu poruku da nam je svima cilj zadržati likvidnost privatnog sektora i radna mjesta. Ovo je dokaz da imamo gospodarske mjere koje će prije svega uvažiti činjenicu da za vrijeme krize ne trebamo rezati i provoditi štednju već poticati potrošnju, naravno koliko god je to moguće, rekao je Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

- Mjere koje se sada poduzimaju nisu usmjerene tek na trenutno spašavanje, već su zalog stvaranja novog hrvatskog gospodarstva nakon završetka pandemije. Ono na čemu i dalje inzistiramo i smatramo nužnim je proširenje mjera HZZ-a na sezonske obrte, uvođenje modaliteta moratorija na obveze kredita i leasinga prilagođenog trenutnoj kriznoj situaciji i ujednačeno postupanje svih banaka, priopćeno je iz Hrvatske obrtničke komore.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!