12:37 / 23.11.2018.

Autor: D.M./HRT

Horvat: Do Božića će se znati tko je Uljanikov partner

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Počelo je dubinsko snimanje obaju brodogradilišta. Siguran sam da ćemo konačnu odluku s kojim partnerom ući u proces imati do Božića", izjavio je ministar gospodarstva Darko Horvat.
"Imamo situaciju koja je poželjna u ovom trenutku. Do prije dva mjeseca strateško partnerstvo i financijsko praćenje takvog partnerstva gotovo da nisu bili zamislivi. Danas imamo dvije velike europske grupacije koje žele ući u Uljanik i financijski pratiti financiranje i 3. maja i Uljanika. Počelo je dubinsko snimanje obaju brodogradilišta. Siguran sam da ćemo konačnu odluku s kojim partnerom ući u proces imati do Božića", izjavio je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Inače, na jutrošnjoj sjednici Nadzornog odbora Trećeg maja, koji je u sastavu Uljanik grupe, nije prihvaćen zahtjev radnika za smjenu direktora. Skupština dioničara riječkog brodogradilišta, čiji su radnici 33. dan u štrajku, sazvana je za 31. prosinca, na Staru godinu. Uprava Uljanika i dalje ignorira zahtjeve radnika Trećeg maja, izvijestio je nakon sjednice predstavnik radnika Juraj Šoljić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!