13:43 / 05.10.2018.

Autor: M.M./Hina/HRT

Horvat: Izmijenjeni plan još nije došao u Ministarstvo

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar Horvat potvrdio je kako još nisu dobili izmijenjeni plan restrukturiranja Uljanika te da mu je teško govoriti koji će sve modeli biti u njemu predstavljeni kao novitet.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u Šibeniku kako izmijenjeni i dopunjeni plan restrukturiranja Uljanika još nije došao u Ministarstvo pa je teško govoriti koji će sve modeli biti u njemu predstavljeni kao novitet u pogledu restrukturiranja.

U ovom trenutku Ministarstvo gospodarstva je u očekivanju izmjenjenog i dopunjenog programa restrukturiranja Uljanika. Obzirom na najavu da će on biti gotov tijekom jučerašnjeg dana, a svjesni činjenice da ga evo ni do ovog trenutka nismo primili, teško je govoriti koji će sve unutra modeli kao novitet biti predstavljeni glede restrukturiranja brodogradilišta Uljanik, kazao je Horvat odgovarajući na pitanja novinara na marginama konferencije "Dani regionalnog razvoja i EU fondova" u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Ovih je dana ministar Horvat izjavio da bi izmijenjeni plan restrukturiranja trebao biti poslan u Bruxelles krajem ovog ili početkom idućeg tjedna. Za sljedeći tjedan, pak, najavio je sastanak s predstavnicima lokalne zajednice kako bi se utvrdilo je li moguća prenamjena dijela zemljišta unutar brodogradilišta.

Horvat je u Šibeniku ponovio kako u ovom trenutku program restrukturiranja ne obuhvaća problematiku 3. maja.
Po meni, najbrže bi se problem mogao riješiti na način da u ovom trenutku krenemo razmišljati o dva gospodarska subjekta za koje tražimo strateške partnere - jednog već poznatog i od Uprave odabranog Danka Končara (za brodogradilište Uljanik), a u ovom trenutku smo u intenzivnim razgovorima i oko strateškog partnera za 3. maj, rekao je Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!