14:29 / 03.04.2019.

Autor: E.L.S./HRT

Horvat: Moguća gradnja brodova za Jadroliniju, ali...

-

-

Foto: - / -

Na primjedbu novinara kako bi za takvo što trebalo raspisati javni natječaj, odgovorio je da će "onda biti javni natječaj".
Ministar gospodarstva Darko Horvat ponovio je kako je jedna od mogućih opcija - da Jadrolinija gradi brodove u brodogradilištima u Puli i Rijeci. No problem je izazvala njegova nedavna tvrdnja - da bi se pritom trebala izuzeti iz procesa javne nabave i gradnju ugovoriti izravnom pogodbom.

Na novinarsko pitanje tko će te brodove platiti, Horvat je kazao je da će ih platiti "oni koji ih trebaju", a upitan misli li da je to moguće, odgovorio je: "Ja mislim da je to moguće."

Vezano uz rokove izgradnje naglasio je da će se "to vidjeti sa kolegama iz Jadrolinije" koji će, naveo je, "obnovu flote tako i tako trebati".

Na primjedbu novinara kako bi za takvo što trebalo raspisati javni natječaj, odgovorio je da će "onda biti javni natječaj", a na onu kako ministar financija Zdravko Marić upozorava da je "vrag u detaljima" i da ih u ovom slučaju ima mnogo, odgovorio je kako je ministar financija potpuno u pravu.

Govoreći o opcijama koje stoje pred Uljanikom, Ministar Horvat je početkom tjedna izjavio da Jadrolinija ima potrebu za rekonstrukcijom svoje flote, odnosno da joj je potrebno 17-18 novih brodova. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!