12:48 / 10.10.2018.

Autor: HRT

Horvat: Nužna plinofikacija rafinerije u Bosanskome Brodu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska maksimalno pritišće bosanskohercegovačku stranu u plinofikaciji i vjerujem da će se ona u slijedećih godinu dvije i dogoditi, kazao je ministar.
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izrazio je žaljenje zbog eksplozije u rafineriji nafte u Bosanskome Brodu te rekao kako je siguran da će doći do plinofikacije tog postrojenja, na čemu Hrvatska inzistira, a uslijed čega će, uvjeren je, rafinerija imati daleko manji učinak na kvalitetu zraka koja utječe i na život građana Slavonskoga Broda s hrvatske strane granice.

Eksplozija koja se dogodila u blizini granice Hrvatske i BiH u ovom trenutku ne stvara problem takvog tipa da bi bili ugroženi ljudski životi, rekao je Horvat na marginama 45. međunarodnog salona namještaja Ambienta."Građani Slavonskog Broda već duže vrijeme žive pod prijetnjom onečišćenja zraka s druge strane granice, ali i svjesni činjenice da Hrvatska maksimalno pritišće BiH stranu u plinofikaciji samog postrojenja. Ja sam siguran da će se u sljedećih godinu, dvije, ta plinofikacija dogoditi, i sam utjecaj rafinerije ili rafinerijskih procesa na kvalitetu zraka imati daleko manji učinak", poručio je Horvat. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!